shoar-1405

اختصاص 300 میلیارد ریال اعتبار جهت حفظ بناهای تاریخی و بازار شهر اراک

سرپرست منطقه بافت تاریخی شهرداری اراک خبر داد:

اختصاص 300 میلیارد ریال اعتبار جهت حفظ بناهای تاریخی و بازار شهر اراک

جلسه هماهنگی مرمت و رفع خطر از بازار تاریخی روز یکشنبه مورخ 13 خرداد ماه سال جاری با حضور سرپرست منطقه بافت تاریخی شهرداری اراک، هیئت امنای بازار، نمایندگان سراهای آقایی و حاج باشی و مسئولین مربوطه برگزار گردید.

به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اراک، حسین منصوری زاده سرپرست منطقه بافت تاریخی شهرداری در این جلسه به بیان مشکلات بازار تاریخی پرداخت و بیان داشت: ورود خودرو و موتور سیکلت به داخل بازار، مرمت و ضرورت بام سازی و اجرای کاهگل پشت بام برخی سراها جهت جلوگیری از آسیب های احتمالی، بهسازی سرویس بهداشتی های سراها، ساماندهی بساط گستران و رفع سد معبر در بازار، ضرورت استقرار عوامل نیروی انتظامی و پلیس در نزدیکی بازار در راستای تامین امنیت و آسایش شهروندان از جمله مشکلات موجود در این مجموعه تاریخی می باشد.

وی در ادامه تاکید کرد: شورای راهبری برای حفاظت و احیا بازار تاریخی با عضویت فرماندار شهرستان اراک، دادستان ، اعضای شورای اسلامی شهر، شهردار اراک، مدیران کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ، راه و شهرسازی و اوقاف و امور خیریه استان مرکزی و با مسئولیت فرمانداری تشکیل و طی جلسات برگزار شده مشکلات موجود در بازار اراک مورد بررسی قرار گرفته است.

منصوری زاده اظهار داشت: همچنین تفاهم نامه ای در راستای حفظ و احیا بازار تاریخی در دست تنظیم می باشد که پس از انعقاد تفاهم نامه، تمامی دستگاه های عضو موظف به تامین اعتبار و مشارکت در حفظ و احیای بازار بزرگ اراک خواهند بود.

سرپرست منطقه بافت تاریخی شهرداری اراک بیان داشت: درسال جاری و با مساعدت دکتر محمودی شهردار اراک و اعضای شورای اسلامی شهر، مبلغ ۲۰ میلیارد تومان اعتبار جهت مرمت، حفظ، احیا و رفع خطر از مجموعه بازار بزرگ اراک و برخی بناهای تاریخی در نظر گرفته شده، همچنین مبلغ ۱۰ میلیارد تومان جهت مناسب سازی و کف فرش نمودن گذرهای بازار مصوب گردیده و مراحل انتخاب پیمانکار و شروع پروژه ها طبق طرح های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دست اقدام می باشد.

منصوری زاده در ادامه افزود: یکی از این پروژه ها، مرمت و رفع خطر از سرای آقایی و حاج باشی و قسمتی از سرای نوذری می باشد که اولین جلسه هماهنگی و نحوه مشارکت مالکین و کسبه سراهای فوق در محل منطقه بافت تاریخی شهرداری و با حضور نماینده هیئت امنای بازار و نمایندگان سراهای مزبور تشکیل و نمایندگان بازاریان آمادگی کسبه بازار اراک را جهت مشارکت در مرمت و رفع خطر و پرداخت قدرالسهم تعیین شده در شورای راهبردی به میزان ۳۰ درصد کل هزینه مرمت را اعلام نمودند. وی تاکید کرد: منطقه بافت تاریخی شهرداری اراک جهت اجرای پروژه را در اسرع وقت و با نظارت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی و همکاری بازاریان آمادگی لازم دارد.

منصوری زاده خاطر نشان کرد: اولویت شهرداری در اجرای پروژه ها ارتقا کیفیت و کاهش قیمت تمام شده و کاهش زمان اجرا می باشد که با استفاده از مصالح مرغوب و نظارت به هنگام و موثر و بکارگیری پیمانکاران مجرب و نیروی کار ماهر و جلوگیری از واگذاری کار به پیمانکاران دست دوم از سوی شهرداری و همکاری و مشارکت موثر بازاریان، این مهم محقق خواهد شد.

در این جلسه سرپرست منطقه بافت تاریخی شهرداری اراک با درخواست نمایندگان هیات امنا بازار و سراها مبنی بر واریز نصف ۳۰ درصد از هزینه مرمت و رفع خطر توسط کسبه بعد از اجرای پنجاه درصد پروژه و واریز باقیمانده سهم‌ پس از اتمام پروژه و مشخص شدن قیمت تمام شده کل پروژه به حساب شهردار ی بافت تاریخی موافقت نمود.

همچنین نمایندگان حاضر در جلسه خواستار مساعدت شهرداری در مرمت سرویس بهداشتی های بازار بودند که سرپرست منطقه بافت تاریخی آمادگی جهت مشارکت در بهسازی و مرمت کلیه سرویس بهداشتی های سراهای بازار را به نحوی که انتخاب پیمانکار و تامین هزینه های اجرا و تامین مصالح اعم از ماسه و سیمان و حفر چاه در صورت نیاز به عهده شهرداری و تامین مابقی مصالح به عهده نمایندگان سراهای بازار و خیرین باشد، اعلام نمود. آن هم مشروط به اینکه امکان استفاده از سرویس بهداشتی ها برای عموم مردم امکان پذیر باشد.

سرپرست منطقه بافت تاریخی شهرداری اراک در پایان این جلسه ضمن تقدیر از حُسن توجه دکتر علیرضا محمودی شهردار اراک و اعضای شورای اسلامی شهر اراک جهت تخصیص اعتبارات ویژه به بازار تاریخی، بار دیگر بر اهمیت و ارزش مجموعه تاریخی بازار اراک به عنوان اصلی ترین جاذبه گردشگری شهر اراک تاکید و از تمامی بازاریان در جهت حفظ و نگهداری بهینه از این مجموعه تاریخی و گرانبها و رونق بخشیدن سراها و گذرها دعوت به همکاری ومشارکت نمود.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *