shoar-1405

هر ماه یک پروژه بزرگ شهری در کلانشهر اراک به بهره‌برداری می‌رسد

در اولین جلسه مطبوعاتی شهردار اراک با اصحاب رسانه در سال 93 مطرح شد

شهردار اراک:

هر ماه یک پروژه بزرگ شهری در کلانشهر اراک به بهره‌برداری می‌رسد

اولین نشست مطبوعاتی شهردار اراک در سال 1394، شامگاه روز چهارشنبه 2 اردیبهشت ماه سال جاری با حضور اصحاب رسانه و صدا و سیمای استان مرکزی در سالن جلسات شهرداری برگزار گردید.

در ابتدای این نشست شهریار بوالحسنی مدیر اداره روابط عمومی و امور بین‌الملل شهرداری اراک ضمن تبریک سال نو و عرض خیرمقدم به حاضرین، از حضور و تعامل اصحاب رسانه با مجموعه شهرداری در سال 93 خصوصا در بحث اطلاع‌رسانی شفاف که یکی از وظایف مهم رسانه‌ها می‌باشد؛ تقدیر و تشکر نمود و گفت: امید است این همکاری و تعامل در سال 94 گسترده‌تر شود و به این طریق مردم از اقدامات شهرداری آگاه شوند.

وی در ادامه عنوان کرد: این اولین نشست مطبوعاتی شهردار اراک در سال 94 می‌باشد که قطعا در سال پیش رو شاهد برگزاری هر چه بیشتر این قبیل جلسات خواهیم بود، چرا که امروزه نقش رسانه و تبادل اطلاعات مسوولین و شهروندان موجب اتخاذ تصمیمات موثر در حوزه مدیریت شهری می‌شود.

در ادامه جلسه مهندس عباسی شهرداری اراک با تبریک سال جدید از حضور اصحاب رسانه در این نشست و همچنین تقدیر از زحمات آنان در بحث اطلاع‌رسانی به ارائه گزارشی از برخی اقدامات صورت گرفته شهرداری در سال 93 که برای اولین بار اجرایی شده پرداخت و اظهار داشت: طبق قانون برنامه پنجم توسعه؛ باید کلیه پسماندهای شهری تا پایان سال 92 به شکلی اصولی بازیافت می‌شد. امری که در شهرداری اراک به هیچ عنوان عملیاتی نشده بود و شهرداری سال 93 مطالعات این پروژه را آغاز کرد.

مهندس عباسی تصریح کرد: اوایل مهر سال گذشته قرارداد ساخت کارخانه تولید کود کمپوست به مدت 18 ماه به امضا رسید که در حال حاضر این پروژه مراحل پایانی خود را طی می‌کند و امید است که تا پایان خرداد ماه کارخانه به بهره‌برداری برسد. لازم به ذکر است، این برای اولین بار است که پروژه‌ای در شهرداری با صرف نیمی از زمان تعیین شده در قرارداد به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی همچنین خاطرنشان ساخت: در کنار ساخت کارخانه کود کمپوست شهرداری اراک طراحی ساخت سایت بازیافت پسماندهای خشک در 4 فاز را در دستور کاری خود قرار داده است که این پروژه نیم ظرف مدت زمان یکسال به بهره‌برداری می‌رسد.

شهردار کلان‌شهر اراک راه‌اندازی مرکز نگهداری و پناهگاه‌های حیوانات ولگرد با همکاری مرکز پسماند و کمک NGOها و نظارت بر سلامت حیوانات را از جمله اقدامات شهرداری در سال گذشته برشمرد و ادامه داد: این مرکز برای نخستین بار در کشور راه‌اندازی شده و طرح عقیم‌سازی سگ‌های ولگرد را در دستور کار قرار داده است.

وی در ادامه با اشاره به اقدامات شهرداری در خصوص ساماندهی کشتارگاه صنعتی، گفت: در سال گذشته به منظور بهسازی شرایط، سردخانه، لاشه شور و سیستم بهداشتی جدید در مرکز در نظرگرفته شد و امید است که در آینده بتوانیم کشتارگاه صنعتی اراک را با شرایط کاملا مطلوب و بهداشتی احداث کنیم.

مهندس عباسی توسعه آرامستان اراک و بهبود خدمات‌رسانی به مردم و تفکیک آب شرب از آب فضای سبز با در اختیار داشتن 17 حلقه چاه از رده خارج و  آبیاری 80 درصد فضای سبز شهر با آب چاه‌ها را از اقدامات موثر شهرداری در سال گذشته عنوان کرد و گفت: طبق مصوبات از سال 86 تا 91 باید هزار هکتار فضای سبز به فضای سبز موجود اراک افزوده می‌شد که تا اواخر سال 92 این اقدام به هیچ عنوان انجام نگرفته بود اما در اواخر سال 92 تا به امروز 300 هکتار فضای سبز به فضای سبز موجود اضافه شده است که این رقم معادل 30 درصد فضای سبز ایجاد شده از بدو تاسیس شهر اراک می‌باشد.

وی در خصوص احداث دو شهرک صنعتی در شهر اراک، اظهار داشت: عملیات اجرایی شهرک خودرو آغاز شده است و در حال حاضر چیزی در حدود 20 درصد پیشرفت داشته است و طی قرارداد دو ساله پروژه به پایان خواهد رسید، اما در خصوص شهرک صنایع مزاحم طرح در حال بررسی می‌باشد تا شیوه اجرای پروژه به صورت دقیق و کارشناسی شده تعیین شود.

شهردار اراک با بیان اینکه طرح پروژه 55 متری شهر اراک توسط مشاور بررسی و تشریح شده است، افزود: این پروژه در صورت تصویب در کمیسیون ماده پنج وارد فاز اجرایی خواهد شد. پروژه در قالب 57 زیرگروه تعریف شده که براساس آن می‌توان از منابع داخلی شهرداری اعتبارات استانی و همچنین سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی بهره‌مند شد.

شهردار کلان‌شهر اراک نبود یک تفرجگاه عمومی در اراک را از جمله کمبودهای شهر در سال‌های اخیر عنوان و تصریح کرد: مطالعات تفرجگاه گردو به مساحت 800 هکتار در دستور کار شهرداری قرار دارد و تا پایان اردیبهشت ماه اجرای 300 هکتار آن عملیاتی می‌شود.

وی اتمام دو پروژه تقاطع غیرهمسطح امیری و کمربندی شمالی، مهارت تا پایان تیرماه را از دیگر اقدامات انجام شده توسط مجموعه شهرداری دانست و با اشاره به وجود برخی عقب‌ماندگی‌ها در سیستم حمل و نقل شهری افزود: اکثر شهرهای کشور دارای سیستم هوشمند حمل و نقل هستند به همین دلیل برای جبران این عقب‌افتادگی تلاش‌هایی در راستای تجهیز مرکز پایش تصویری و نصب دوربین در اتوبوسها صورت گرفته و بزودی این طرح به صورت کامل در کلیه نقاط شهری انجام خواهد شد.

وی همچنین از امضای قرارداد با بانک تجارت به منظور همکاری برای الکترونیکی شدن هزینه اتوبوس‌ها خبر داد و گفت: براساس این قرارداد کرایه اتوبوس‌ها از طریق کارتهای الکترونیکی پرداخت خواهد شد و به زودی 150 باجه جهت شارژ این کارت‌ها نیز در سطح شهر ایجاد خواهد شد. علاوه بر این اقدام با نصب دوربین در اتوبوس‌ها می‌توان سرعت و زمان تردد آنها را رصد کرد. این اقدامات باعت می‌شود تمایل به استفاده از حمل و نقل عمومی افزایش و به دنبال آن ترافیک و آلودگی کاهش یابد.

مهندس عباسی اضافه کرد: درخصوص حمل و نقل انبوه در کلانشهر اراک نظرات متفاوتی وجود داشت اما طبق مطالعات صورت گرفته بهترین گزینه ایجاد تراموا است که مراحل لازم برای احداث آن مورد توجه قرار خواهد گرفت.

عباسی ادامه داد: در راستای تحقق برنامه‌های اولویت‌دار شهری، قرارداد سرمایه‌گذاری بالغ بر 500 میلیارد تومان با قرارگاه خاتم‌الانبیاء امضا شده که مقرر است کار مطالعاتی و اجرای 5 پروژه اولویت‌دار اراک اعم از دو طبقه کردن خیابان امام خمینی (ره)، اجرای تقاطع غیرهمسطح میدان شریعتی، دو طبقه کردن خیابان شهید بهشتی، تقاطع غیرهمسطح میدان ورزش و تقاطع بلوار کشاورز تا کمربندی شمالی را انجام دهد که درحال حاضر این همکاری در مرحله تجهیز کارگاه و طراحی پروژه ها قرار دارد.

شهردار کلان‌شهر اراک با اشاره به اینکه سال گذشته با همکاری بخش خصوصی حدود 20 هزار میلیارد ریال پروژه مشارکتی برای کلان‌شهر اراک تعریف شده است، گفت: با توجه به آغاز مطالعات برخی از پروژه‌ها، بهره‌برداری از آنها نیز در آینده‌ای نزدیک انجام می‌شود.

مهندس عباسی اجرای پروژه الماس غرب در میدان انقلاب با زیربنای 60 هزار مترمربع و اجرای پروژه ملل (مجتمع خدماتی، فرهنگی) و احداث پارکینگ طبقاتی با ظرفیت 2 هزار و 200 دستگاه خودرو با انگیزه تمرکززدایی در تقاطع ادبجو و خیابان محسنی در مکان هنرستان قدیمی شهر را از جمله این پروژه‌ها عنوان کرد.

شهردار اراک با اشاره قرارداد با دانشگاه شهید بهشتی به منظور مطالعه سهم آلایندگی کارخانجات غرب اراک بر پرداخت عوارض آلایندگی توسط کارخانه ها به شهر اراک و پیگیری و اخذ آن توسط شهرداری تاکید کرد.

مهندس در ادامه عباسی در پاسخ به سوال یک از خبرنگاران مبنی بر ادغام برخی از سازمان شهرداری تصریح کرد: طبق مصوبه شورای شهر شهرداری مکلف است که سازمان‌های خود را از 14 به 9 سازمان تقلیل دهد، اما در حال حاضر هیچ تصمیمی اتخاذ نشده است و این ادغام باید با مصوبه و تایید وزارت کشور صورت گیرد.

وی افزود: این ادغام قطعا نیازمند کار کارشناسی و اقدامی موازی با قانون است اما هنوز هیچ سازمانی برای ادغام انتخاب نشده است.

شهردار اراک در خصوص بازسازی فضای مقبره آقانورالدین گفت: تخریب فضای بیرون مقبره کاملا با اطلاع مالکین قبور صورت گرفته است. در این راستا دو جلسه با حضور 150 نفر از مالکین و همچنین مسوولین شهری برگزار شد؛ کلیه موارد و جزئیات طرح در برای مالکین عنوان شد و از این نظر نکته مبهمی وجود ندارد. درحال حاضر کار بازسازی در جریان است.

مهندس عباسی در خصوص طرح جامع میدان شهدا گفت: طرح آماده است، اما املاک اطراف میدان وقفی است. تاکنون با متولیان جلسات متعددی برگزار شده است اما به نتیجه نرسیده‌ایم و طرح صرفا درگیر رضایت مالکین است و شهرداری به محض رضایت مالکین اقدامات لازم در خصوص اجرایی شدن طرح جامع میدان شهدا در دستور کاری خود قرار می‌دهد.

شهردار کلان‌شهر اراک در پایان افزود: در سال جاری شهرداری اراک تلاش دارد در هر ماه یک پروژه بزرگ شهری در کلان‌شهر اراک را بهره‌برداری کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *