رونمایی از المان گنجینه عرفان شهدای نیروی دریایی اراک
گنجینه عرفان شهدای نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نماد ناوشکن جماران توسط همسر شهید زارع نعمتی و با حضور دریادار سیاری، اعضای شورای اسلامی و شهردار کلانشهر اراک انجام شد.
دریادار دوم مهرداد آل احمد رئیس دفتر مطالعات راهبردی نداجا در حاشیه این مراسم گفت: جماران اولین ناوشکن موشکانداز ایران است که دستور ساخت آن توسط مقام معظم رهبری در سال 76 صادر و مقدمات ساخت آن در همان سال آغاز شد.
آل احمد با بیان اینکه ساخت چنین ناوشکنی برای اولین بار در کشور صورت گرفت، افزود: این ناوشکن در سیام بهمنماه سال 88 با دستور رهبری به ناوگان نیروی دریای کشور پیوست، وجود چنین ناوشکنهایی برای صیانت از منافع ملی کشور ضرورت دارد.
وی طول مدت این پروژه از زمان آغاز پروسه اداری تا زمان ساخت را سه سال و مدت زمان ساخت سازه را هشت ماه عنوان کرد وگفت: پایه این سازه توسط شهرداری اراک ساخته شده ولی نحوه اجرا و مدیریت نصب آن از طریق نیروی دریای انجام شده است.
تاجآباد رییس شورای شهر اراک نیز در خصوص علت طولانی شدن پروسه اداری و رایزنی در خصوص ساخت و نصب این ماکت در اراک گفت: این ماکت نماد ایثارگری جوانان ما در دوران دفاع مقدس است پس باید در مکانی که در شان آن باشد نصب میشد؛ ولی از آنجا که مکانهای مشخص شده مورد قبول ما نبود، تا مشخص شدن مکان مورد قبول، پروسه به درازا کشید.
وی گفت: این سازه به ابعاد 5 در 10 متر ساخته شده و جنس قسمت سکان آن از کامپوزیت است.در پایه این سازه مشخصات 13 عملیات نیروی دریای ارتش در دوران دفاع مقدس بعلاوه عکس 17 شهید نیروی دریایی استان مرکزی حک شده است و در نهایت این ماکت در کمربندی جنوبی اراک در میدان خلیج فارس که ورودی و خروجی کلانشهر اراک نیز می باشد، نصب شد.
تاجآباد افزود: ساخت این ماکت به روش نوین انجام شده و قرار است زیباسازی و نورپردازی این میدان در دست مطالعه است و در خصوص نامگذاری این میدان در شورای نامگذاری تصمیمگیری خواهد شد.
به گفته وی برای ساخت پایه این سازه 100 میلیون تومان هزینه شده است.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)




