shoar-1405

تصمیم‌‌ گیری سریع‌، مؤثر و به موقع در امر خدمات‌ رسانی به شهروندان گرامی

تصمیم‌‌ گیری سریع‌، مؤثر و به موقع در امر خدمات‌ رسانی به شهروندان گرامی
معاون برنامه ‌ریزی شهرداری اراک و عضو ستاد ممیزی با بیان اینکه اطلاعات حاصل از ممیزی در امدادرسانی هنگام وقوع حوادث نیز بسیار مفید بوده ادامه داد: اگر اتفاق خاصی یا سانحه‌ ای در منطقه ‌ای رخ دهد با استفاده از این اطلاعات می ‌توان به قدمت سازه ‌ها، چگونگی دسترسی و میزان جمعیت ساکن در آن منطقه دست یافت. اله ‌دادی دانستن قوانین و دستورالعمل‌ های مصوب را در خصوص کسب اطلاعات دقیق از آمار املاک و اصناف در سطح شهر ضروری دانست و شرایط اولیه برای انجام ممیزی را به شرح زیر عنوان نمود: داشتن محدوده قانونی، داشتن طرح جامع یا طرح هادی، موافقت وزارت کشور براساس ماده 2 قانون نوسازی و عمران که روال انجام آن با اخذ مجوز از وزارت کشور برای شهرهایی که برای اولین بار ممیزی می‌ شوند و هم‌ چنین اخذ مجوز از شورای اسلامی شهر، تشکیل ستاد یا کمیته راهبردی انجام ممیزی در شهرداری و تشکیل کمیته نظارت بر انجام ممیزی در شهرداری‌ ها در خصوص انجام ممیزی ضروری می ‌باشد.
اله ‌دادی معاون برنامه ‌ریزی شهرداری، به روشهای انجام ممیزی اشاره کرد و افزود: ممیزی توسط پرسنل شهرداری و برون سپاری توسط اشخاص حقیقی و حقوقی واجد شرایط اجرا می‌ شود. وی در همین راستا ادامه داد: منطقه ‌بندی، محله ‌بندی و بلوک ‌بندی شهر، اعلام عمومی در سطح شهر برای انجام ممیزی، هماهنگی‌ های لازم، صدور کارت شناسایی برای ممیزان، سرممیزین، بازبین، ساماندهی تیم هم‌ چنین اطلاع‌ رسانی حداقل 48 ساعت قبل به ساکنین محلی که قرار است در آن ممیزی صورت گیرد از جمله مراحل جهت شروع ممیزی است.
که در این زمینه شهرداری اراک پروژه ممیزی املاک و اصناف سطح شهر را با اخذ مجوز از شورای اسلامی شهر اراک و عقد قرارداد به سازمان بسیج سازندگی واگذار نمود.
در ادامه سرکار خانم عسگری مسؤول GIS و عضو گروه ممیزی هدف از اجرای این طرح تحت جی آی اس در شهرداری اراک را چنین تصریح نمود: جی آی اس یا سیستم اطلاعات مکانی سیستمی است که مؤلفه‌ های آن متشکل از داده‌ ها، روشها و الگوریتم‌ ها، سخت ‌افزار، نرم ‌افزار، نیروی انسانی و شبکه می ‌باشد.
عسگری در ادامه توضیح داد: سیستم اطلاعات مکانی ابزاری قدرتمند برای کار با داده ‌های مکانی می ‌باشد که در GIS داده ‌ها به صورت رقومی نگه ‌داری شده لذا از نظر فیزیکی حجم کمتری را نسبت به روش‌ های سنتی (مانند نقشه ‌های کاغذی) اشغال می‌ کنند. عسگری به قابلیت ‌های نرم ‌افزار GIS اشاره کرد و گفت: با استفاده از توانایی‌ های GIS مقادیر بسیار عظیمی از داده‌ ها را می ‌توان با سرعت زیاد و هزینه نسبتاً کم نگه‌ داری و بازیابی نمود. وی هم ‌چنین قابلیت کار کردن با داده‌ های مکانی و اطلاعات توصیفی مربوط به آنها و ترکیب انواع مختلف داده‌ ها در یک آنالیز با سرعت زیاد با روش‌ های دستی را سازگار ندانست و گفت: توانایی اجرای آنالیزهای مکانی پیچیده، مزیت ‌های کمی و کیفی را برای GIS فراهم می‌ کند.

عسگری با بیان این‌که انجام پردازشهای مکرر با در نظر گرفتن شرایط مختلف برای دست‌ یابی به نتیجه بهینه، تنها توسط کامپیوتر امکان‌ پذیر است ادامه داد: می‌ توان این‌ گونه عملیات را با سرعت زیاد و هزینه نسبتا کم با سیستم ‌های رایانه ‌ای انجام داده، این توانایی تجزیه و تحلیل داده ‌های مکانی است‌که GIS را از دیگر سیستم ‌های کامپیوتری مجزا کرده و امکان انجام آنالیزهای پیچیده با مجموعه داده ‌های مختلف مکانی (spatial) و غیرمکانی (non-spatial) به صورت توام از مهم‌ ترین قابلیت‌ های GIS می ‌باشد که نمی‌ توان آن را با روش‌ های دیگر مثل روش‌ های سنتی انجام داد. توانایی تجزیه و تحلیل توأم داده ‌های مختلف، امکان ایجاد و استفاده از اطلاعات زمین مرجع را به شکلی کاملاً متفاوت با گذشته فراهم می‌ سازد.

ادامه دارد…

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *