shoar-1405

اجرای عملیات هرس درختان در سطح شهر اراک

اجرای عملیات هرس درختان در سطح شهر اراک

احمد حسنی، مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اراک با بیان خبر فوق گفت: در یک تعریف کلی باید گفت هرس Pruning عبارت است از قطع کامل یا جزئی قسمت های مختلف گیاه به منظور تحت تاثیر قرار دادن و هدایت مسیر رشد و باروری گیاه.

وی افزود: از مزایایی که عمل هرس می تواند در پی داشته باشد؛ می توان به حذف شاخه های ناخواسته بدشکل نابجا، خشک و آلوده به بیماری ها؛ توزیع مناسب شاخه ها در کلیه جهات به گونه ای که هوا و نور به میزان کافی در تاج درخت نفوذ کند، ایجاد تعادل بین اندام های رویشی و سیستم ریشه، دادن فرم و اسکلت مناسب به درخت، شکل سازی و فرم دادن به گیاهان زینتی نظیر انواع سروها، شمشادها و…، محدود کردن رشد گیاه برای تسهیل عملیات باغی و جوان ساختن درختان مسن از طریق حذف شاخه های پیر و تحریک گیاه برای تولید شاخه های جدید اشاره کرد.

حسنی ادامه داد: درختان اگر در شرایط طبیعی و بدون دخالت انسان رشد کنند، بعد از مدتی تبدیل به درختان با شاخه های متراکم شده که این مهم از لحاظ شکل ظاهری و همچنین رشد درخت مطلوب نمی باشد.

مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز، هدف از اجرای عملیات هرس کاری درختان را جلوگیری از ایجاد تراکم بالا و نرسیدن نور و هوای کافی به برگ ها و در نتیجه خشک و از بین رفتن تدریجی برگ ها و شاخه ها برشمرد.

وی بهترین زمان برای انجام عملیات هرس کاری درختان را فصل زمستان عنوان کرد و گفت: بهترین فصل برای هرس زمستانه یا هرس سیاه، زمانی است که گیاه فاقد پوشش گیاهی است، چرا که شاخه ها فاقد پوشش است و شاخه های اضافی راحت تر و بهتر قابل مشاهده می باشد، در نتیجه بریدن آنها راحت تر صورت می گیرد. دلیل دوم، عدم فعالیت زیستی است که موجب می شود درخت کمتر آسیب ببیند.

حسنی در پایان اشاره کرد: هرس درختان سطح شهر در حال پیگیری و انجام است و بعد از خیابانهای اصلی، بلوارها و میادین، هرس درختان شهرک ها در دستور کار قرار می گیرد. لازم به ذکر است، کار هرس چند شهرک از جمله کوی صنعتی به اتمام رسیده و شهرک هایی چون صنایع و الهیه در حال انجام است. بنابراین انتظار می رود طی چند روز آینده عملیات هرس درختان سطح شهر به اتمام برسد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *